dronelogistikk-helse-norge-airlift-solutionsAirlift Solutions - Teknologi - Droner - logistikk - Dronelogistikk - Logistikkdrone - transporttjeneste

Bli kjent med prosjektleder Lise Løvereide

Prosjekt: Droner for effektivisering av Helse Norge

Med en bakgrunn som sykepleier og med en mastergrad i helsevitenskap, og snart master i organisasjon og ledelse fra NTNU har Lise Løvereide alltid vært interessert i teknologi, innovasjon og nyskaping.

Løvereide tiltrådte stillingen som prosjektleder for «Droner for effektivisering av Helse Norge» i august 2020, og har base i Stavanger. I prosjektet er det over 50 deltagere, som krever god organisering og informasjon på tvers. Prosjektet skulle i utgangspunktet foregå online med tanke på det store geografiske område det dekker. Pandemien har forsterket behovet for digital tilgjengelighet for prosjektet, og det har blitt mye mer hjemmekontor enn hva som var forutsett. Løvereide uttrykker at hun ser frem til å kunne reise igjen når pandemien er under kontroll, slik at du hun får treffe alle hennes kollegaer og interessenter i prosjektet. 

«Det er helse vi primært jobber med.» 

Gjennom Norwegian Smart Care Cluster fikk hun øynene opp for dronelogistikk, som en bærekraftig og innovativ løsning for å forbedre kvaliteten til brukerne av den norske helsetjenesten, når hun oppdaget stillingsannonsen fra Airlift Solutions.  

«Jeg hadde veldig tro på prosjektet, samtidig som det er veldig kjekt å jobbe sammen med pilotkunden der vi skaper noe sammen. Det er helse vi primært jobber med, og det vi gjør er med på å forbedre helsetjenesten,» sier Løvereide. 

lise løvereide-airlift-solutions-bli-kjent

«Jeg tror droneteknologi er en viktig del av fremtidens helsetjeneste» fortsetter hun.

Lise brenner for at denne teknologien skal ut i distriktene i Norge etterhvert. Ikke bare bidrar dronelogistikk-løsningen til effektivisering, men det setter også et fundament for at sykehusene kan bli enda mer «utadvendt og kan komme hjem» til pasientene. Dronelogistikk kan bidra til at sykehusene er mer tilgjengelig for de som bor i grisgrendte strøk, og revolusjonerer derfor måten vi i dag leverer helsetjeneste på.  

«Nå er det veldig viktig at vi danner et solid fundament, og det er akkurat dette vi jobber mot. Vi kan ikke ta alt på en gang, men dette er en døråpner for hvordan man kan tenke utenfor boksen for helselogistikk.»

Airlift Solutions, et flaggskip for dronelogistikk i Norge

Om fem år ser Løvereide for seg at Airlift Solutions kan være et flaggskip for dronelogistikk i Norge. 

«For å jobbe med nyskaping er det viktig å være gira, ha motivasjon og overskudd til å drive frem slike prosjekt som vil ha så stor påvirkning på fremtiden. Airlift Solutions jobber mot et marked som ikke eksisterer, og det er mye som skal undersøkes og regelverk å forholde seg til. Det er derfor vesentlig at du som jobber med dette har evne til å tenke kompleks og kunne se hele bildet og flere bilder». 

Løvereide stråler selvsikkerhet, virker uredd og har stålkontroll.  

«Det er mange interessenter involvert i prosjektet, og det er viktig at man har en kompleks tilnærming, uten å miste fokus» avslutter Løvereide.